Een helpende hand

Bij KAPMES geloven we dat de echte kracht van samenwerken ligt in wederzijds respect en oprechte verbinding. Het is met deze overtuiging in gedachten dat we ons met trots profileren als KMO dienstverlener – niet als een louter marketinginstrument, maar als een tastbaar bewijs van onze inzet voor jouw succes.

Kwaliteit boven kwantiteit

We koesteren de kracht van authenticiteit en streven naar kwaliteit boven kwantiteit. Dat is waarom we ervoor hebben gekozen om onze status als KMO dienstverlener niet te exploiteren als een marketingmiddel. Onze visie gaat verder dan louter zakelijke interacties; we streven naar duurzame relaties die gebouwd zijn op vertrouwen, expertise en gedeelde waarden – niet op kortingen of financiële prikkels.

Gedeelde visie en sterke connectie

Onze focus ligt op het leveren van op maat gemaakte brandingoplossingen die naadloos aansluiten bij jullie bedrijfscultuur en doelstellingen. We willen de juiste merken bouwen voor de juiste mensen, en geloven dat dit een keuze is die gebaseerd moet zijn op een gedeelde visie en een sterke connectie.

De kracht van samenwerken

Tegelijkertijd begrijpen we dat het pad naar groei soms wat extra aanmoediging kan gebruiken. Daarom willen we duidelijk maken dat hoewel we de waarde van duurzame relaties voorop stellen, we jou dat extra zetje absoluut niet willen ontzeggen.

Laten we samen verder bouwen aan merken die niet alleen spreken, maar ook betekenis hebben. Want bij KAPMES geloven we in de kracht van relaties die gedijen op vertrouwen, expertise en gedeelde waarden, terwijl we tegelijkertijd een helpende hand bieden op de weg naar succes.

Wat is de KMO-portefeuille?

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel die wordt aangeboden door de Vlaamse overheid om kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) te ondersteunen bij verschillende aspecten van hun bedrijfsvoering, zoals opleiding, advies, strategische en innovatieve projecten.

De subsidie wordt gegeven in de vorm van een tegemoetkoming voor de kosten die de KMO maakt voor de goedgekeurde diensten.
De steunpercentages variëren afhankelijk van de grootte van de onderneming: kleine ondernemingen krijgen een hoger steunpercentage dan middelgrote ondernemingen.

Meer info kan je vinden op de website van VLAIO.

Het doel van de KMO-portfeuille.

Het doel van de KMO-portefeuille is om kleine en middelgrote ondernemingen te ondersteunen en te stimuleren in hun groei, ontwikkeling en concurrentievermogen. Dit wordt bereikt door financiële steun te bieden voor verschillende aspecten van bedrijfsontwikkeling, zoals opleiding, advies, innovatie en internationalisering.

De vereisten

Het proces om in aanmerking te komen voor de KMO-portefeuille is verrassend rechtlijnig. Met duidelijke criteria en een eenvoudige aanpak is het verkrijgen van deze waardevolle ondersteuning binnen handbereik. Of je nu een startende ondernemer bent of al jarenlang in de branche actief bent, de voorwaarden om toegang te krijgen tot de KMO-portefeuille zijn helder en gemakkelijk te volgen.

Kom ik in aanmerking om gebruik te maken van de KMO-portefeuille?

  • Je onderneming is een kmo (volgens de Europese kmo-definitie) of je beoefent een vrij beroep.
  • Je onderneming heeft een aanvaardbare rechtsvorm.
  • Je vestiging ligt in het Vlaams Gewest. Daar zijn ook de ‘werkenden in je bedrijf’ aan de slag.
  • Je bent actief in de privésector. De participatie van een administratieve overheid is minder dan 25 procent.
  • Je bedrijf heeft een aanvaardbare hoofdactiviteit.

Komt mijn samenwerking in aanmerking om gebruik te maken van de KMO-portefeuille?

Je moet eerst beoordelen of je zelf aan de vereisten voldoet (aan de hand vna de puntjes hierboven). Vast te stellen of je partner of samenwerking in aanmerking komt is eenvoudig. Het enige wat nodig is, is dat de partner als dienstverlener geregistreerd staat, net zoals KAPMES.

Meer info over de voorwaarden kan je vinden op de website van VLAIO.

Op hoeveel steun kan ik rekenen?

Een kleine onderneming die besluit te investeren in opleiding en advies kan profiteren van een steun van 30% via de KMO-portefeuille, met een maximum van €7.500 aan steun per jaar.

Voor middelgrote ondernemingen die investeren in opleiding en advies, geldt een steun van 20% via de KMO-portefeuille, met een jaarlijks maximum van €7.500 aan steun.

Meer info kan je vinden op de website van VLAIO.

Subsidies aanvragen en ontvangen.

Het aanvragen van de KMO-portefeuille verloopt gemakkelijk via het e-loket voor ondernemers. De subsidieaanvraag wordt digitaal ingediend nadat je de overeenkomst (die in aanmerking komt) hebt afgesloten met ons. Het is belangrijk om te weten dat elke subsidieaanvraag uiterlijk 14 dagen na de aanvang van de dienstverlening moet worden ingediend.
Dit zijn de stappen om te volgen:

  1. Schrijf je in voor een opleiding of onderteken een adviesovereenkomst.
  2. Dien de subsidieaanvraag in via deze website.
  3. Stort je eigen bijdrage op de KMO-portefeuille rekening bij onze financiële partner, Sodexo.
  4. Het Agentschap Innoveren & Ondernemen zal de subsidie ook op deze rekening storten.
  5. Jij of je medewerker ontvangt het advies.
  6. Je krijgt de factuur en betaalt deze online via de KMO-portefeuille.

Bekijk de aanvraagprocedure via deze link.

Neem meteen contactop voor jouw project.